Pomaranče dôkladne umyjeme horúcou vodou. Kôru nastrúhame a šťavu vytlačíme. Čokoládu posekáme na menšie kusy. Zmäknuté maslo, cukor a štipku soli vyšľaháme do peny – môžeme si pomôcť elektrickým ručným šľahačom. Postupne vmiešame vajcia (po jednom). Nakoniec vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a 5 lyžíc pomarančovej šťavy. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame 2 lyžičky nastrúhanej pomarančovej kôry. Do druhej polovice cesta vmiešame kakao, nasekanú čokoládu a 5 lyžíc pomarančovej šťavy. Rúru vyhrejeme na 180/160 °C. Obe cestá dáme striedavo v štyroch vrstvách do vymastenej formy (20 cm dlhej). Vidličkou špirálovito prejdeme cestom vo forme. Vložíme do vyhriatej rúry a na spodnej mriežke pečieme asi 50 až 55 minút. Po 10 minútach pečenia koláč po dĺžke narežeme a vrátime späť do rúry. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme asi 10 minút vo forme chladnúť. Potom ho vyklopíme a na kuchynskej mriežke necháme vychladnúť. Práškový cukor vymiešame s 2 – 3 lyžicami pomarančovej šťavy, až vznikne hustá poleva. Polevu rovnomerne rozotrieme po povrchu koláča a necháme stuhnúť.
Komentáre