Bryndza má v slovenskej kuchyni výsostné postavenie. Nie sú to však len halušky, pirohy a jednoduchá nátierka na raňajky, čo z nej dokážete pripraviť. Inšpirujte sa našimi tipmi a prekvapte novými bryndzovými pochúťkami.
Foto:
Čas varenia:
20 minút
Čas prípravy:
5 minút
Ingrediencie:
250 gBryndze
1 Lístkové cesto
200 gOravskej slaniny
4 vajcia
1 Kyslú smotanu
pažitka
Bylinková soľ
mleté čierne korenie
Inštrukcie:
Vajcia, bryndzu, kyslú smotanu premiešame a ochutíme soľou a korením. Lístkové cesto rozvaľkáme do kruhu a vložíme do formy. Na cesto vylejeme bryndzovú zmes, posypeme slaninou narezanou na kocky a pažítkou. Pečieme asi 30 minút pri 200 stupňoch.
Komentáre