Údenú slaninu si nakrájame na kocky a dáme do hrnca roztopiť. Pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme ju do zlatista. Pridáme drvenú rascu, presekanú a vyžmýkanú kyslú kapustu. Podusíme a podlejeme cca 100 – 200 ml vodou. Dusíme do mäkka. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Zo zemiakov, ktoré si nastrúhame strúhadlom na jemných slzách, hrubej a polohrubej múky a vajec si pripravíme cesto. Dáme si variť osolenú vodu. Keď je voda vriaca, nahádžeme do nej cesto cez haluškár. Po uvarení vyberieme halušky sitkom a zmiešame ich s udusenou kapustou. Podľa potreby dochutíme. Ak sú príliš kyslé, pridáme trošku cukru. Na tanieri dozdobíme jarnou cibuľkou, ktorú si nakrájame na kolieska.
Komentáre