1 minúta
Pikantné špagety
Príprava: 30 min
Počet osôb: 4 osoby
Suroviny:
300 g Podravka špagiet
300 g kreviet
50 g slaniny
2 strúčiky cesnaku
100 ml Podravka pasírovaných paradajok
70 g Podravka paradajkového pretlaku
70 ml bieleho vína
20 g mletých mandlí
1/2 lyžičky mletej papriky
2 lyžičky pikantného Ajvaru Podravka
olivový olej
soľ
Príprava: Na zohriatom olivovom oleji opražíme na malé kúsky nakrájanú slaninu. Pridáme nakrájaný cesnak, mletú papriku, pretlak Podravka, zalejeme vínom a pasírovanými paradajkami Podravka, premiešame a krátko povaríme. Pridáme krevety, pikantný Ajvar Podravka, osolíme a varíme ešte niekoľko minút. Špagety uvaríme podľa návodu na obale, scedíme ich, pridáme k omáčke a zľahka premiešame.
Podávanie: Posypeme nasekanými mandľami a podávame.
Rada: Časť vody, v ktorej sa varili cestoviny, nevylejte, ale môžete ju použiť do omáčky
Komentáre